Kamień naturalny w kuchni

Kamień naturalny w kuchni Wybierając podłogę do naszego mieszkania musimy kierować się pewnymi kryteriami, czyli dopasować podłogę pod powierzchnię użytkową. Inna podłoga pojawi się w salonie a jeszcze inna w łazience, podobnie jest z kuchnią. Jest to miejsce szczególnie wymagające, ponieważ jest tutaj dużo wilgoci i ciepła, podczas codziennego gotowania uwalnia się sporą ilość pary wodnej. Jeśli źle dobierzemy podłogę do warunków panujących w kuchni może się ona szybko zepsuć. Dobrym pomysłem na podłogę w kuchni jest kamień naturalny. Posiada on wiele walorów jest on przede wszystkim bardzo trwały oraz odporny na zarysowania. Najlepiej, aby w naszej kuchni pojawił się granit lub trawertyn, ponieważ te są wyjątkowo odporne na temperaturę oraz urazy mechaniczne. Materiał ten jest dość mocny jednak dodatkową trwałość uzyskuje dzięki impregnacji. Kamień, jako podłoga spisuje się wyśmienicie jednak ma pewne niedoskonałości, czyli po pierwsze jest bardzo zimny w dotyku, przez co nie wygodnie się na nim funkcjonuje i jeśli jest wypolerowany może być bardzo śliski. Jak widać nawet podłogę w naszej kuchni trzeba dobierać starannie, ma nam przecież służyć przez wiele lat. W wyborze nie możemy kierować się jedynie względami estetycznymi, ale też funkcjonalnością.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes